„Tri-Or Kft. technológia fejlesztése" projekt
A 2008-ban jelentkezett gazdasági világválság negatív hatásait az iparban tevékenykedő vállalkozások szinte mindegyike megérezte. A megváltozott körülményekre és egyre szűkülő lehetőségekre reagálva úgy gondoljuk, hogy a megfelelő stratégia az „előre menekülés". Ha nem fejlesztünk, nem vezetünk be új szolgáltatásokat, vállalkozásunk stabilitása a jövőben meginoghat. Végig gondolva a lehetőségeinket és a továbblépési irányokat, összeállítottunk egy fejlesztési tervet. A projekt keretein belül fejlesztjük cégünk vállalatirányítási rendszerét és a rendszert működtető szervert is. Ezen kívül még négy eszköz beszerzését tervezzük, melyekkel a mindennapi munkánkat könnyíthetjük meg, ezzel nagyobb kapacitásra tehetünk szert, valamint új, az eddigi tevékenységünket kiegészítő szolgáltatást vezethetünk be.


Fejlesztési projektjeink:
• VFP Capital Vállalatirányítási rendszer
• DataFlex futtatórendszer
• HPQ szerver
• 2 db MRU OPTIMA 7 típusú kézi füstgázelemző
• MB 1044 ML Kevertágyas Sótalanító egység
• Ropulus tisztító kompresszor, fűtési és használati vízrendszerekhez
• Nagypontosságú hőmérséklet kalibrátor
A projekt összköltsége: 3.855.610 Ft


Az új vállalatirányítási rendszer bevezetése, nagyban hozzájárul az irodánkban végbemenő adminisztrációs feladatok leegyszerűsítéséhez. Jelenleg a dokumentálás, iktatás, e-mailezés 1 számítógépen érhető el. Az új rendszerhez 5 felhasználó is hozzáférhet párhuzamosan, így kapacitásunk, gyorsaságunk nagy mértékben javulni fog. Karbantartási munkáinkat szeretnénk egy új szolgáltatással bővíteni, melyet jelenleg alvállalkozókkal végeztetünk el. A fűtési rendszerek átmosásához, majd az azutáni újratöltéshez elengedhetetlen eszköz a Ropulus tisztító kompresszor és a sótalanító vízlágyító berendezés. Ezen eszközök segítségével tudjuk bővíteni szolgáltatásainkat, és növelni megrendeléseink számát.
Alaptevékenységünk során végzett tüzeléstechnikai mérésekre használt füstgáz elemző műszereink közül 2 db már elavult, egyre több meghibásodás és ennek következtében bizonytalanság lép fel a használatuk során. Ezek kiváltására kívánjuk beszerezni az MRU Optima 7 típusú kézi füstgázelemzőket. A szabályozástechnikai mérőkörök vizsgálatához, hibakereséshez elengedhetetlen eszköz egy nagy pontosságú hőmérséklet kalibrátor. Mivel a régi műszerünk tönkrement, ezért annak pótlására szándékozunk beszerezni egy új készüléket. Ezen eszközök, berendezések segítségével várhatóan megrendeléseink száma, ezáltal munkáink száma is jelentős mértékben növekedni fog. Reményeink és kalkulációink szerint az új szolgáltatás segítségével több ügyfelet és szerződött partnert tudunk szerezni a jövőben.


Az összeállított fejlesztési tervet a Támpont Mester Kft. segítségével pályázati formába öntve, 2010 december 31-én benyújtottuk a GOP-2010-2.1.1/A számú. „Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése" című pályázati kiírásra. A benyújtott pályázatunk pozitív elbírálása következtében 1.150.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk, amelyről a GOP-2.1.1-10/A-2011-0057 számú támogatási szerződést 2011. április 12-ei dátummal írtuk alá a MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.-vel.
A pályázat benyújtását követően 2011. januárban megkezdtük az eszközök beszerzését és azok használatát.
Az eszközök beszerzése augusztus végéig megtörtént, a pályázatot 2011 novemberében sikeresen lezártuk.